خانه / اخبار قم / محمدمهدی سلطانی (کاندیدای ریاست هیئت کاراته قم): تغییر حال و هوا و توسعه آینده کاراته قم، نیاز به از خودگذشتگی و صداقت دارد.

محمدمهدی سلطانی (کاندیدای ریاست هیئت کاراته قم): تغییر حال و هوا و توسعه آینده کاراته قم، نیاز به از خودگذشتگی و صداقت دارد.

محمدمهدی سلطانی: کاراته قم سالهاست که قربانی انحصار و خودخواهی افرادی شده که خود را ولی نعمت و قیم آن می دانند، اکنون نیز اگر دقت نشود گرفتار دایه های مهربان تر از مادر خواهد شد.

پایگاه خبری ورزش و جامعه، در ادامه سلسله مصاحبه های خود پیرامون رشته کاراته، این بار گفتگویی با دکتر محمدمهدی سلطانی یکی دیگر از کاندیداهای ریاست هیات کاراته استان قم انجام داده که در ذیل به مشروح گفتگو می پردازیم:

– لطفا خودتان را معرفی نمایید؟

محمدمهدی سلطانی متولد ۱۳۵۹ در شهر قم، عضو کوچکی از خانواده کاراته دارای کمربند مشکی دان ۶، مربی و داور آسیایی کاراته که به لطف خداوند تجربیات و عناوینی در بخش قهرمانی، مربیگری و داوری کاراته و مدیریت ورزشی بصورت حرفه ای دارم. بنده دارای مدرک مهندسی برق قدرت و دکترای مدیریت راهبردی ورزش هستم و توفیق دارم که سال ها در کسوت معلمی به آموزش کاراته و علوم ورزشی در باشگاه ها و دانشگاه های استان بپردازم، همچنین ۲۲ سال سابقه خدمتگزاری رده های کارشناسی و مدیریتی را در چند سازمان دولتی دارم.

 

– از دیدگاه جنابعالی، وضعیت کاراته استان قم را چگونه ارزیابی می شود؟

کاراته استان قم از دوبعد فنی و مدیریتی قابل بررسی است. از لحاظ فنی به واسطه بهره مندی از اساتید بزرگی همچون استاد محسن بیطرفان، سیدعلی خلیلی، غلامرضا دباغیان و مهدی دهپرور، سالهاست که به عنوان یکی از استوانه های کاراته کشور مورد توجه است و علاوه برآن دست پرورده هایٍ بزرگان یادشده، جامعه بزرگی از پیشکسوتان، مربیان، داوران و قهرمانان فاخر را برای استان ایجاد کرده است. این استان قهرمانان منحصر بفردی همچون مهدی جعفری، مهدی عموزاده، سعید آشتیان، مجید عبدالحسینی، علیرضا کتیرایی، مرتضی جدایی، امیرمهدی زاده، سیدعلی بنی حسینی، هادی داودآبادی، احسان بهرامی، علیرضا قاضی، برادران نجفی و نجاتی، مرتضی نعمتی، حسین خدری، سید مجید وکیلی و… و در بخش بانوان نیز ظرفیت های قهرمانی ارزشمندی همچون خانم ها معصومه فرجی، الهه عزیزیان، یاری، صبوری و… ( از قهرمانانی که نام آنها را بخاطر نداشتم پوزش می طلبم) را تحویل جامعه ورزش کشور داده که بارها با برافراشتن پرچم جمهوری اسلامی ایران در سطح آسیا و جهان، درخشیده و نام استان قم و ایران را به دیگر قدرت های کاراته دنیا گوشزد کرده اند.

اما از بعد مدیریتی،  کاراته قم فاصله زیادی با جایگاه فنی و واقعی خود دارد و به نظر می رسد هنوز جایگاه مناسب ودر خور شانی برای آن متصور نیست و از ظرفیت و فرصتهای ارزشمندٍ موجود کاراته قم  بهره‌برداری لازم صورت نمی گیرد. استحضار دارید هیات کاراته استان قم همواره دستخوش حواشی، بی اعتمادی و عقب ماندگی مدیریتی است. به ویژه در دوسال اخیر که هیات کاراته در بلاتکلیفی قرار دارد و بصورت سرپرستی اداره می شود.

– به نظر می رسد که در پس صحبت های شما نا گفته هایی وجود دارد، در صورت امکان توضیح بیشتری ارائه فرمایید.

شاید بی انصافی باشد که وضعیت کاراته قم را کاملا سیاه ببینیم و زحمات روسای قبلی از جمله آقایان ملکی، عابدی و برخوردار را نادیده بگیریم. این عزیزان تلاش زیادی کردند، اما از طرفی وجود مدیریت  در سایه عده ای قلیل، ذی نفوذ و تمامیت طلب، همواره عرصه را برای توزیع عادلانه فرصت ها بین اقشار واکثریت جامعه کاراته ناممکن ساخته و شکوفایی بخش عمده ای از  ظرفیت و پتانسیل های کاراته استان ناکام مانده است که شاید تضییع حقوق فعالان نجیب این رشته پر اهمیت و ورزش اول استان را به همراه داشته است.

– با توجه به اینکه شما یکی از کاندیداها در مجمع انتخابات باطل شده این هیات در سال ۹۸ هستید، ممکن است که توضیحاتی در این خصوص بیان کنید؟

بله، در سال ۹۸ کاراته قم، در میان اکثریت قریب به اتفاق جامعه خود در راستای احقاق حقوق از دست رفته چندین ساله خود، یک بیداری و هوشیاری ارزشمند را تجربه کرد که حاصل آن انسجام کم نظیر میان این عزیزان که جملگی از مفاخر، بزرگان، پیشکسوتان، مربیان و داوران و قهرمانان کاراته هستند، شکل گرفت. در نتیجه با تصمیم و دعوت این عزیزان، حقیر کاندیدای ریاست هیات کاراته استان قم شدم و این توفیق نصیبم شد که تحت حمایت ایشان، گامی برای کاراته قم بردارم. طبیعی بود که در پی این اجماع کم نظیر، به هر دلیل تمامیت طلبان، برای مهندسی انتخابات، انگیزه بیشتری پیدا کنند، به نحوی که نفوذ و فشار ایشان بر مدیرکل محترم ورزش و جوانان استان و رئیس محترم فدراسیون موثر افتاد و بدون توجه به نظر اکثریت جامعه کاراته و آیین نامه مربوطه، در دی ماه سال ۹۸ مجمع انتخاباتی برگزار شد که علیرغم اینکه در این مجمع هیچ یک از کاندیداها حائز حدنصاب آرا نشدند. اما باز هم به تصمیم مجمع مبنی بر تکرار انتخابات در زمان دیگر و تمدید یک ماهه دوره سرپرستی آقای محسن فارسی که زحمات زیادی نیز برای برگزاری مجمع مذکور متقبل شده بودند، بی اعتنایی بعمل آمد و فدراسیون کاراته با همکاری اداره کل ورزش وجوانان قم نسبت به صدور ابلاغ ریاست برای آقای علیرضا برخوردار بطور غیر قانونی اقدام کرد. البته این اقدام بعداً با پیگیری های قانونی به دلیل عدم صلاحیت برخی اعضاء به دستور معاون محترم توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان در مردادماه ۹۹ به ابطال مجمع مذکور منجر شد که در این راستا انسجام و اتحاد جامعه ذکر شده مثال زدنی بود. پس از آن هم شاهد انتصاب آقای مهرداد حاجی زاده به عنوان سرپرست هیات کاراته استان قم جهت برگزاری مجمع مطابق با آیین نامه هیات های ورزشی استان ها در زمان ۶۰ روز بودیم.

 

– فرمودید که طبق دستور معاون محترم وزیر مجمع انتخابات بایستی ظرف ۶۰ روز برگزار می شد. پس چرا با گذشت ۹ ماه هنوز برگزار نشده است؟

طبیعتاً پاسخ این سوال نزد رییس محترم فدراسیون کاراته، مدیرکل محترم ورزش و جوانان استان قم و سرپرست محترم هیات کاراته می باشد که این ماموریت را برعهده داشتند. اما تا آنجا که بنده رصد کردم و اطلاع دارم و بر اساس اذعان مدیرکل محترم ورزش و جوانان و سرپرست محترم سابق هیات آقای مهرداد حاجی زاده، ایشان اقدامات لازم و مربوط به خود را انجام داده اند و علت تاخیر را متوجه فدراسیون کاراته می دانند و به نظر می رسد فارغ از اهمیت موضوع که قطعا اهتمام وتلاش بیشتری را مطالبه می کرد، اداره کل و هیات تلاشهای متعددی در سرعت بخشیدن به برگزاری مجمع داشته اند، اما متاسفانه فدراسیون کوتاهی کرده، حال چگونه فدراسیون به خود اجازه می دهد که به این میزان و بیش از مسئولین محلی در سرنوشت ورزش اول یک استان موثر باشد، جای ابهام بسیاری دارد. اکنون هم فراخوان مجدد برای ثبت نام کاندیداها انجام شده است، هرچند که این اقدام فاقد توجیه است بلکه ایجاد فرصت و شائبه مهندسی انتخابات کاراته را قوت می بخشد، امیدواریم که اینطور نباشد.

 

– عملکرد آقای حاجی زاده را در مدت ۸ ماه سرپرستی چگونه ارزیابی می نمایید؟

به هر حال جناب سرهنگ حاجی زاده از مسئولین زحمت کش نیروی انتظامی استان قم هستند و قاعدتاً حساسیت و اهمیت کارشان به گونه ای است که به نظر می رسد خودشان کمتر فرصت پرداختن به مدیریت و کمک به کاراته پرحاشیه استان را، پیدا کنند و مهمتر آنکه ایشان معرفت و شناخت لازم و کافی نیز نسبت به بدنه کاراته قم و کشور ندارند و از طرفی دوران تصدی ایشان در ایام کرونا و توقف عمده فعالیتهای ورزشی واقع بود. در نتیجه باید گفت؛ ارزیابی از عملکرد ایشان در بخش فنی کاراته ممکن نیست و در بعد مدیریتی هم با توجه به شرایطی که عرض شد علیرغم تلاشی که داشتند در برگزاری مجمع که وظیفه اصلی ایشان بود موفق عمل نکردند و حتی بعضاً حواشی از قبیل؛ رایزنی وتلاش برای تغییر در اعضاء  قانونی مجمع انتخابات بدون در نظر گرفتن ضوابط مربوط، جانبداری علنی از احدی از کاندیداها، انتصابات غیر ضروری و سوال برانگیز بویژه در بخش بانوان و بلافاصله استعفاء از سرپرستی در پی ثبت نام کاندیداتوری هیات از جمله اقداماتی بود که موجب لطمه و ایجاد شکاف در میان جامعه کاراته قم نیز شد را در کارنامه خود ثبت کردند.

 

– از نظر شما فردی که صلاحیت و توانایی اداره هیات کاراته استان قم را دارد، چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟

کاراته قم از ابعاد مختلف شرایط خاص و منحصر به فردی نسبت به رشته های دیگر استان قم و حتی کاراته سایر استان ها دارد، لذا صرفا انتخاب یک رئیس که بیاید و چند صباحی با انجام برخی فعالیت های فنی و عملی روتین که البته معمولا بصورت خودکار زحمت آن برعهده باشگاه ها، مربیان، داوران و… می باشد، روزگار را سپری کند، کفایت نمی کند. کاراته قم نیاز به فردی خاص دارد، که در کنار ویژگی های عمومی و تجربیات مدیریتی، ظرفیت این را داشته باشد که ابتدا از خودش بگذرد، سپس بدون سوءگیری و وابستگی های فردی و جناحی دیدگاه جامع نگرانه ای داشته باشد که هدف و برنامه های خود را برای تمام جامعه کاراته استان قم، از کوچک تا بزرگ، کنترلی و غیر کنترلی، بانوان و آقایان و… تدوین و اجرا کند. ضمنا مقبولیت، محبوبیت و توانایی کافی برای ایفای نقش لازم برای ایجاد وحدت و همگرایی در این خانواده نجیب و بزرگ را داشته باشد و از شجاعت و جسارت لازم در مبارزه و مقابله با بی عدالتی و خود خواهی ها برخوردار باشد.

 

– طرح و برنامه خودتان را برای اداره کاراته قم بیان نمائید و چقدر برای خودتان در برای در دست گرفتن ریاست هییت کاراته شانس قائل هستید؟

همانطور که عرض کردم به تبعیت از فدراسیون و اداره کل ورزش و جوانان استان در راستای اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برنامه های روتینی برای هیات ها در هر رشته ورزشی وجود دارد که با سازماندهی شایسته کادر اجرایی و فنی هیات با تلاش و بهره مندی از تمام پتانسیل کاراته استان عزمی جدی برای تحقق برنامه ها دارم به گونه ای که فرصت های مادی و معنوی آن به تناسب در اختیار کل کاراته استان قرار گیرد. از طرفی به منظور ایجاد همدلی و همگرایی و ارتقاء جامعه سفید پوش کاراته استان قم برنامه های آموزشی، فرهنگی و اجتماعی مدونی در نظر است که انشااله با یاری خداوند متعال و همراهی و همکاری این جامعه به آنها جامه عمل می پوشانیم. به طور کلی دیدگاه بنده فعالیت فراجناحی است که فرصت های مادی و معنوی موجود و قابل احصاء بصورت عادلانه و منصفانه در اختیار آحاد جامعه کاراته استان شامل کلیه باشگاه ها، سبک ها، پیشکسوتان، مربیان، داوران، قهرمانان، ورزشکاران در بخش کنترلی، غیر کنترلی آقایان و بانوان قرار گیرد. البته در این راستا هماهنگی و تعامل کافی با فدراسیون و اداره کل صورت خواهد گرفت و از همین تریبون اعلام می کنم که جامعه نجیب وفهیم کاراته استان نیز برای کمک و مساعدت به سوی ارتقاء و توسعه کاراته باید کمک نمایند. البته که برای جذب منابع مادی و معنوی با استفاده از ظرفیت اعتبارات دولتی و جذب حامیان مالی تلاش و بستر مساعد را فراهم خواهم کرد.

لازم می دانم که عرض کنم بنده در فرصت هایی که برای خدمت به جامعه در اختیار داشتم به کرات به دلیل قانون گرایی و عدالت محوری و دوری از برخی لابی گری و زد وبند ها، مورد سرزنش قرار گرفته ام. اما از آسیب های کوتاه مدت آن نهراسیدم و پایبند به اعتقاد خود بوده ام که از عنایت باریتعالی نیز در توفیق خدمت بهره مند شده ام. در کاراته قم نیز قصد حذف یا سرکوب احدی را ندارم و اعتقادم این است که هیات یعنی حضور و فعالیت همه اعضای آن هیات، چه بسا که معتقدم حتی معدود افرادی که از مدیریت های قبلی هیات احساس خشنودی داشتند و چتر حمایتی هیات روی سرشان بوده نیز به جایگاه در خور شان خود نرسیده اند و با تدبیری که در نظر دارم رضایت مندی ایشان نیز به طور اولی فراهم خواهد شد. لذا در این راستا با توجه به پتانسیل و ظرفیت هایی که سراغ دارم، جایگاه ویژه ای برای کاراته استان قم در سطح کشور و بین الملل متصور می باشم و برای تحقق آن تلاش خواهم کرد. امیدوارم که بتوانم اعتماد مجمع را هم جلب نمایم.

 

– از مسئولین ورزش استان و کشور برای کاراته قم چه انتظاراتی دارید؟

تنها انتظار من از رئیس محترم فدراسیون به عنوان رئیس مجمع و از مدیرکل محترم ورزش و جوانان استان  قم به عنوان نایب رئیس مجمع، برگزاری بی وقفه و قانونی مجمع انتخابات هیات کاراته استان قم به دور از سوگیری و انجام تسویه حساب های شخصی و جناحی می باشد. وتمنا دارم که این عزیزان و سایر اعضاء حقیقی و حقوقی مجمع انتخابات کاراته استان قم نیز به این مهم توجه داشته باشند که اقدام و تصمیم درست یا غلط ایشان با سرنوشت یک جامعه بزرگ طوفان زده، گره خورده است. پس با رعایت انصاف، عدالت و اقدام شایسته شأن جامعه فهیم و نجیب کاراته قم را ارتقا بخشند. در پایان نیز از پایگاه خبری ورزش و جامعه که این فرصت را در اختیار بنده قرار داد کمال تشکر را دارم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *