خانه / تازه های ورزشی / برنامه‌ریزی دراز مدت برای تکواندو در قم / از برگزاری لیگ‌های استانی تا اعزام به مسابقات منطقه‌ای و ملی

برنامه‌ریزی دراز مدت برای تکواندو در قم / از برگزاری لیگ‌های استانی تا اعزام به مسابقات منطقه‌ای و ملی

تکواندو یک ورزش رزمی ابداع شده توسط ورزشکاران کشور کُره است و یکی از ورزش‌های المپیکی محسوب می‌شود. این رشته، ورزش ملی کره جنوبی و دارای بیشترین تعداد ورزشکار در میان ورزش‌های رزمی در سراسر دنیا است.

اگرچه این ورزش تأثیراتی از کاراته پذیرفته و شباهت‌هایی نیز با برخی سبک‌های جنوبی کونگ‌فو در آن به چشم می‌خورد، اما استیل خاص این رشته دفاعی که متکی بر ضربات پا با حداکثر قدرت وسرعت است و بر حفظ فاصله فیزیکی با دشمن و طراحی فنون برای دور کردن مهاجم تاکید داردريا، آن را از تمام سبک‌های رزمی موجود متمایز می‌کند.

تکواندو در سال ۱۳۴۷ به ایران وارد شد و در سال ۱۳۴۹ اولین کلاس آموزشی خود را با حدود ۷۵ نفر شرکت کننده رسمیت داد. پس از قبولی ۶۱ نفر در این کلاس، تقریباً هسته اصلی این ورزش در ایران شکل گرفت. ۱۱ مرد کمربند مشکی، ۱۷ کمربند قهوه‌ای و مابقی در رده های پایین‌تر حاصل برگزاری این کلاس بود. در سال ۱۹۷۳ فدراسیون جهانی  تکواندو تأسیس شد و در همان سال اولین دوره رقابت های قهرمانی جهان برگزار شد که ایران حضور نداشت.

جهت بررسی وضعیت رشته پر طرفدار تکواندو در استان، به گفت‌وگو با محمد جمشیدی رئیس هیأت تکواندو قم و خزانه‌دار فدارسیون تکواندو ایران پرداختیم که در ادامه می‌خوانیم:

با سلام و ضمن خداقوت به شما و همکارانتان؛ وضعیت ورزش تکواندو در قم چطور است؟

من هم سلام عرض می‌کنم خدمت شما و همه علاقه‌مندان به ورزش تکواندو، این رشته ورزشی جز یکی از پر مخاطب‌ترین ورزش‌ها بین مردم قم است، استعدادهای بسیار خوب و قوی در زمینه تکواندو در قم داریم که اگر از آنها حمایت کنیم شک نکنید می‌توانند برای کشور در مسابقات مختلف افتخار‌آفرینی کنند.

طبق آخرین آمارگیری که در پایان سال ۱۳۹۸ داشتیم حدود ۵ هزار و ۸۰۰ تکواندو‌کار در قم مشغول به این ورزش هستند و تمرینات خود را زیر نظر مربیان مختلف در باشگاه‌ها دنبال می‌کنند. در سال ۱۳۹۷ که بنده در سمت خود ابقا شدم برای دور دوم ریاست یک برنامه‌ ۴ ساله‌ای را تنظیم کردیم که شامل برگزاری مسابقات، کلاس‌های دانش‌افزایی برای مربیان و داوران بود.

با دید کلی ورزش تکواندو در قم شرایط خوبی دارد و ما در تلاش هستیم بتوانیم این ورزش را  همچنان در سطح بالا حفظ کنیم و در راستای پیشرفت این ورزش در قم، برنامه‌های مهمی را عملیاتی کنیم.

چه مسابقات و برنامه‌هایی در تقویم هیأت تکواندو تا پایان سال جاری گنجانده شده است؟

در سال جاری برگزاری لیگ‌‌های استانی در رده‌های سنی مختلف در دو بخش آقایان و بانوان، یکی از طرح‌های ما محسوب می‌شود که در حال برنامه‌ریزی آن با همکاری هیأت رئیسه هستیم و تا به حال ۶ تیم جهت شرکت در مسابقات اعلام آمادگی کرده‌اند.

مسابقات تکواندو دانش‌آموزی را در تقویم ورزشی هیأت داشتیم که روز پنج شنبه ۲۷ مردادماه تیم پسران به اصفهان که محل برگزاری مسابقات است اعزام شدند و روز ۳ شهریور نیز تیم دختران دانش‌آموز اعزام می‌شوند.

برگزاری مسابقات استعدادیابی را در برنامه‌هایمان دیده می‌شود که قصد داریم افراد مستعد را شناسایی و آنها را برای کمک به بدنه تیم‌های ملی پرورش دهیم، ثبت نام این مسابقات در سال جاری مدتی است که شروع شده و تا چند وقت دیگر مسابقات شروع می‌شود.

المپیاد استعداد‌های برتر یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ما است که احتمالا اواخر شهریور و یا اوایل مهر استارت این کار را خواهیم زد که محل برگزاری مسابقات هنوز مشخص نیست، ۱۹ شهریور نیز مسابقات کشوری نونهالان به میزبانی استان گلستان برگزار خواهد شد که دو تیم دختران و پسران از قم در این مسابقات حضور خواهند داشت.

در لیگ‌های کشوری چه تیم‌هایی را اعزام خواهید کرد؟

ما سعی می‌کنیم در تمامی رده‌های سنی و در دو بخش آقایان و بانوان تیم‌داری کنیم، اردو‌ی تیم‌های ما از ۳ ماه پیش برگزار شده و تکواندوکاران قمی در این مدت زیر نظر مربیان مطرح استان درحال پیگیری تمرینات خود هستند.

در رده نونهالان و نوجوانان در دو بخش آقایان و بانوان به آماده‌سازی تیم‌ها پرداختیم و تصمیم گرفته‌ایم آن‌ها را به مسابقات کشوری اعزام کنیم. در بخش خردسالان نیز مسابقات منطقه‌ای را داریم که در این مسابقات شرکت خواهیم کرد و تیم‌های اصفهان، تهران، البرز، مازندران، سمنان، قزوین که در رشته تکواندو واقعا ابرقدرت محسوب می‌شوند، در این مسابقات با ما هم‌گروه هستند.

البته چند روز پیش از طرف فدراسیون به بنده پیشنهاد شد که مسابقات منطقه‌ای خردسالان را در قم برگزار کنیم و به احتمال فراوان استان قم میزبان این مسابقات باشد.

 چه تعداد تکواندو‌کار در قم بیمه ورزشی هستند؟

آخرین آماری که از تعداد تکواندوکار بیمه شده داریم، حدود ۴ هزار و ۷۰۰ ورزشکار در دو بخش آقایان و بانوان در این رشته، در استان قم بیمه ورزشی شده‌اند

در پایان اگر صحبتی دارید، بفرمایید.

متاسفانه عدم تقدیر از افرادی که زحمت می‌کشند گاهی اوقات آنها را بی‌انگیزه می‌کند، منظور من از این موضوع فقط مسئولین نیستند بلکه جمعیتی که برای پیشرفت آن‌ها اقدامی انجام شده هم شامل این موضوع می‌شود.

به این نتیجه رسیده‌ام که گاهی اوقات هرچه بیشتر تلاش و دلسوزی می‌کنی کمتر مورد توجه قرار می‌گیری، در ورزش قم مدیران بسیاری هستند که واقعا بدون داشتن چشم‌داشتی از بسیاری از موضوعات شخصی دست می‌کشند و تلاش می‌کنند تا پرچم ورزش قم بالا برود اما این کم توجهی‌ها و عدم تشکر ورزشکاران و مسئولین باعث می‌شود از انگیزه آنها کاسته شود.

وقتی صحبت از حمایت می‌کنیم همه فکر می‌کنند که ما فقط دنبال پول هستیم اما اینطور نیست؛ بلکه گاهی اوقات یک تشکر ساده و یا یک تماس از طرف مسئول باعث می‌شود انگیزه فرد در خصوص فعالیتش دو چندان شود.

به نظرم این موضوع مهم‌ترین آسیب را به بدنه ورزش وارد می‌کند و مدیران دلسوز را از پای کار دور می‌کند، باید فرهنگ‌سازی شود که اگر مدیری، مربی، ورزشکاری و یا هرشخصی در زمینه‌ای زحمت می‌کشد از وی تشکر کرد و قدردان زحماتش بود.

 

صفیه اسماعیلی کاشی/خبرنگار پایگاه خبری ورزش و جامعه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *